Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Egy fogászati beavatkozás során több injekciót is kapnék, az orvos szerint ezután a tejemet nem eheti a babám. Hogyan tudnám ezt helyettesíteni?

Kedves védőnő!

Babàm 4 honapos mult most.Tisztàn anyatejes baba.Lenne nekem egy fogàszati beavatkozàs,amikor több injekciot( lidokain ) is kapnék, a fogorvos szerint az injekcio utàni tejemet lefejni és kiönteni kellene.Hogyan tudnàm ezt helyettesiteni?

egyszer tudtam lefejni,de az csal 40 ml,azota nem sikerült többet.Tàpszerem is van,bontatlan,de nem szivesen adnék neki.Esetleg sinlacot,az nem jobb?Vagy még halasszam az egész beavatkozàst?

Köszönöm,Edina

______________________________________________________________

Kedves Edina!

A fogaink egészsége nagyon fontos, ezért nem tartanám jó ötletnek, várni vele, hogy tovább romoljon. Szoptatni pedig lehet még hónapokig fog, így mindenképpen a fogorvosi kezelést javasolnám.

A lidocain érzéstelenítő helyileg hat, így elvileg nem megy át az anyatejjel, de mivel ez orvosi kompetencia, ezért az illetékes fogorvos véleményt kell elfogadni. Ha mégis ez lesz az érzéstelenítő, akkor 12 órán keresztül a lefejt anyatejet, ki kell önteni és a babának tápszert javaslok adni, de Sinlacot is lehet, de nem minden étkezésre. Az anyatej után fokozatosan kell bevezetni az ételeket, nem lehet ilyen éles váltással más táplálékot adni neki.

A fogorvost meg kell kérdezni, hogy nem tudna-e adni olyan érzéstelenítőt, ami nem jut át az anyatejbe pl.: az ultracain.

Remélem tudtam Önnek segíteni!

Üdvözlettel: Tokodi Eszter védőnő