Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Cukorszintem 7.2. Ez alatta van a 7.8-as határnak, ennek ellenére nem minősül ez soknak?

Kedves Eszter!

A véleményét szeretném kérni a vércukorterhelés eredményemmel kapcsolatban. 75 grammos terhelés után a 2 órás cukorszintem 7.2. Ez alatta van a 7.8-as határnak, ennek ellenére nem minősül ez soknak?

A védőnőm szerint, ha nem írták rá a leletre, hogy kontroll szükséges, akkor rendben van az eredmény. Viszont hallottam olyat, ahol 7 feletti értéknél már diétát írnak elő. Igyekszem ezután még jobban odafigyelni majd a szénhidrátra, de érdekelne az Ön véleménye is.

Köszönettel:

Csilla

_______________________________________________________________________________

Kedves Csilla!

Csökkent glükóz (szőlőcukor) toleranciáról akkor beszélünk, ha a 120 perces érték 7,8 mmol/l vagy annál nagyobb, de 11,0 mmol/l-nél kisebb. Cukorbetegségről pedig akkor beszélünk, ha a 120 perces érték 11,1 mmol/l vagy annál nagyobb. Szerencsére utóbbiról egyáltalán nem kell beszélnünk. Úgy gondolom, hogy az Ön értéke jó és nem kell kontroll vizsgálatot kérni viszont, ha valamelyest vissza tudja szorítani a táplálkozásában a szénhidrátokat, azzal nem árt a babájának. Teljes elhagyást viszont semmiképpen nem javasolnék, csak a felesleges szénhidrátok elkerülését.

Üdvözlettel: Tokodi Eszter védőnő