Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Kelengyelista, kórházi csomag, ami szerintem szükséges

mindennapi anya kelengyeKelengyelista, avagy mit is vegyünk miközben a babánkra várunk?!

Első és talán legfontosabb tanácsom, hogy előre próbáld magadba hipnotizálni, hogy „nem dőlök be a baba-biznisz csapdáinak!”… Nehéz lesz, néha elgyengülsz, elbuksz, és vásárolsz, aztán otthon eszmélsz, vagy majd csak pár hónap múlva, hogy amit megvettél, az valóban gyönyörű, és a leírás szerint irtó „hasznos”, csak a Te gyerekednek tök felesleges, vagy nem praktikus. Biztosan ilyen eset is előfordul majd, de ha kellően körültekintő vagy, akkor minimális felesleges kiadásod lesz. Törekedj a jó minőségű termékek beszerzésére elérhető áron.

Az oldalról le tudod tölteni az én kelengye listámat, mely nem csak felsorolja, hogy mit szerezz be, hanem ebben a táblázatban vezetni is tudod, hogy mit, hol érdemes megvenned, vagy kitől kapod kölcsön, tervezheted a költségeket, és nyomon tudod követni a végleges kiadásokat. Ha felírod, hogy mi mennyibe kerül, és a tervezett végösszegtől majdnem beindul a szülés, akkor vegyél mély levegőt, és nézd meg, mely pontoknál tudsz spórolni.

Vegyük sorra a tanácsokat, amelyeket én szem előtt tartottam.

Az Excel tábla három fület tartalmaz: kelengyelista, kórházba szükséges, teendők. Ezeket veszem most sorba az alkategóriákban, és részletesen kifejtem a tippeket, tanácsokat.

Töltsd le a listát itt, és használd a felkészülés során!