Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Menthetetlen fertőzés?

mindennapi anya sport

 

Van, amikor az ember keresi a bajt magának. Amikor sokat hall vagy olvas arról, hogy sok ember megfertőződött, de ahelyett hogy óvatos lenne, jó messzire elkerülné, inkább vonzza a veszély. Kockáztat. Közelebb merészkedik. Megégeti magát, de még közelebb akar jutni a tűzhöz.

Pár héttel ezelőtt olvastam egy nagyon motiváló levelet, egy olyan témában, ami több szempontból is érdekelt. Már jó ideje fontolgatom, hogy mozogni kellene végre valamit. Mozogni az egészségem miatt, a példamutatás miatt, és természetesen (jó)pár kiló leadása sem lenne hátrány. És mindenféle keresgélés nélkül egyszer csak a levelezőládámban landolt a pecsimami hírlevele. Bevallom, hogy hírlevelekre leginkább feliratkozom, majd egy idő után le, de ezt most elolvastam, és valami megmozdult bennem. Elkezdtem elolvasni a részleteket, véleményeket, tapasztalatokat, és éreztem, hogy ezt a „fertőzést” én is akarom, ezt csinálni fogom!

Így ismeretem meg „gyerünkanyukám” Nórit és a formabontó programot. 6 hét, heti 6 nap, napi fél óra. Napi fél órát csak belepréselek a napomba. És bakker, ha 6 hetet végigcsinálok, akkor már csak folytatom azt a fránya mozgást. Hát, belevágtam. Immár két hete én is lelkes gyerünkanyukám rajongó vagyok. 2x6 tornán vagyok túl. Megjártam a pozitív lebegést a teljesített izzasztókúra után, és a poklot is, amikor belerokkantam, minden izmom úgy éreztem a teljes feladást választja. Aztán másnap ismét edzőcipőt ragadtam, és megcsináltam az újabb adagot. És jobb volt, majd ismét jött a pozitív elégedettség. Közben jobban érzem magam testileg és lelkileg is. Legyűröm magam, ha kell, és megyek előre, néha robotüzemmódban, néha élevezettel.

Az akaraterőmön túl visz még valami, ami eddigi mozgásos próbálkozásaimból hiányzott. Ez pedig egy kiváló közösség. A résztvevők egy zárt Facebook csoportban oszthatják meg élményeiket, kérdéseiket, véleményüket. Persze elsőre rögtön arra gondoltam, hogy nane, én kizárt, hogy posztolok bármit is… de mióta beléptem be nem áll a szám. Laughing Biztatjuk egymást, együtt sírunk és nevetünk, megpróbáljuk átrángatni, akinek mélypontja van (engem is vittek tovább a biztatások), ötletek cserélünk, tapasztalatokat osztunk meg. Van aki erősödni jött, van aki fogyni, van aki egészségesebben akar élni, van aki csak kicsit mozogni szeretne, de együtt csináljuk, és ez pompás.

És aki ezzel megfertőzött: folyamatos segítőnk, kínzónk és támogatónk „gyerünanyukám”, „aktívhas”, „naálljmeg” Nóri. Laughing

Köszönöm, Gyerünk, Anyukám! Laughing

Mentés