Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Én kérek elnézést, hogy mikor is merészelek szülni...

mindennapi anya remult anya

2015.05.14.

Délelőtt megint van egy kis vérzés. A dokim tegnap azt mondta, hogy ha gond van, akkor ma fogad a sürgősségi időpontjában a rendelésén.

Este felkerekedik a család, elmegyünk a dokihoz. Megvizsgál. Szerinte nem lesz gond, de biztosat nem mondhat. A kis porontyunk a méhszájhoz közel tapadt meg, ezért lehet a vérzés. Kapok sok-sok kúpot, hogy segítsük a megtapadást. És pihenjek sokat. Erre én mondom, hogy pihenek, amennyit lehet egy 20 hónapos mellett. A doki felhúzza a szemöldökét, és kijelenti, hogy ha nem tudok pihenni, be is utalhat a kórházba.

Persze, és akkor mi lesz? Gyerek majd ül a járókában, amíg Apa hazajön a melóból…?! Elhessegetem a képet, és ismételgetem, hogy fogok pihenni.

A szuper az volt, hogy láthattam a babámat ultrahangon. Bár még induripinduri volt, de jó volt látni, és hallani a szívverését. J

Ami viszont ismét bizonytalanságba sodor (a vérezgetés mellett), hogy a doki mondta, hogy ha Őt szeretném szülőorvosnak, akkor már most szólna, hogy Ő december közepétől január 10-ig nem dolgozik. Én december 29-re vagyok kiírva… És hogy nem is tud kit javasolni, hiszen az orvosok is a családdal szeretnék tölteni az ünnepeket.

Persze, megértem, és jogos, de rajtam ez nem segít. És már én kérek elnézését, hogy ekkor merészelek majd szülni… Kezdődhet az újabb fejtörés.