Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Hogyan neveljünk némán gyereket?

mindennapi anya hogyan neveljunk neman gyereket

Valaki ellopta a hangom. Szinte egyik napról a másikra. Hipp-hopp, eltűnt. Már két napja szinte néma vagyok. Suttogok, de az is fáj.

Próbáltál már némán nevelni egy másfél éves Ördögfiókát? Kalandos, és sok tapasztalatot be lehet gyűjteni.

Például az aktuális hisztinél, hiába suttogom, hogy „nyugodj meg, Drágám!”, vagy hogy „mi a baj?”. Meg kell várnom, amíg lecseng az üvöltés (és bármilyen érdekes, lecseng magától), és utána kezdhetek beszélni a csemetével. Szerintem baromira élvezi Fanni, hogy végre csak az Ő hangja zengi be a lakást. J

A játszótér pedig egy túlélőtábor. Szerencse, hogy a többi anyuka is figyel más gyerekére, mert tegnap volt pár veszélyes helyzet. TurbóFanni szeret a hintákhoz rohangálni, amit egy jól irányzott „FANNI, VIGYÁÁÁÁÁZ!” üvöltéssel lassíthatok, és így van mindig időm odaérni… Na, most a „Fanni, vigyázz” suttogással nem sikerült a lányomat lelassítani… így a vakszerencsén és egy anyukán múlt, hogy nem lett baj, és megúszta, hogy jól eltalálják a hintázók.

Estére teljesen kipurcantam. Már a suttogás is fájt, idegesített a tehetetlenség, a betegség miatt fáradt voltam, a doki nem rendelt, így meg sem tudott vizsgálni… De aztán megjött Apa, a Hős, és átvette a kis Rombolót, én meg kidőltem a kanapén.