Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Fogak kontra vírus?

mindennapi anya fogak kontra virus

Vajon az orvosok egyáltalán nem tudják a szülő helyébe képzelni magukat? Milyen képességekkel kellene nekünk, szülőknek, rendelkeznünk, hogy magabiztosan eldönthessük, elvigyük-e orvoshoz a két napja lázas gyermekünket vagy sem?

Ezek a kérdések 16 hónapja és néhány napja mindig a fejemben motoszkálnak. Ennyi idős a kislányom. Volt már lázas, folyott az orra, fájt a foga, hasmenése volt. Semmi extra, igaz? De amikor a kicsi Csöpi két napja lázas, akkor már elbizonytalanodom, hogy ez csak egy kicsi láz, vagy esetleg más, amit nem veszek észre?!

Így voltunk ezzel most is. Tegnap reggel volt először lázas Fanni, és bár le-le tudtuk kicsit nyomni, de újra felszökött. Mivel még mindig csak 4 fogacskája van, ezért arra gyanakodtunk, hogy egy új fogacska próbál kibújni. Mivel éjjel is nagyon forró volt, fel is keltettük egyszer, hogy lázcsillapítót adjunk neki. Hihetetlen sokáig aludt, és már lázasan ébredt, végül délutánra 39 fok fölé emelkedett a testhőmérséklete, és a lázcsillapító sem vitte lejjebb. Gondoltuk, jöhet az ülőfürdő, de előtte felhívtam az ügyeletet, ahol elmondták, hogy feltétlenül vigyük be Manót. Elvittük. Vártunk, vártunk, vártunk. Fanni élvezte a sok gyereket, ismerkedett, játszott. (Mi meg bízunk benne, hogy nem szedett össze további bacikat.) Végül bejutottunk a doktor „szörnyella” nénihez. Kedves egyáltalán nem volt, annál inkább fennakadt, hogy miért vagyunk ott, hiszen ilyen esetben nem tud mit tenni. Az sem tetszett neki, ahogy vetkőztettem a gyereket. Ez talán valami enyhe vírus, de erre nem ad semmit. Menjünk haza, és csillapítsuk a lázat... Meg adjunk Normaflort Fanninak. És mennyit adjunk? Hát, olvassam el, hogy a dobozra mi van írva! Meg itassuk mindenképpen, akkor is, ha nem akar. Tényleg? Micsoda tanácsok?

Most ismét sírjak, vagy nevessek? Végül azzal, hogy elmentünk az orvoshoz, azt tettük, amit a babánknak a legjobbnak gondoltunk. És akkor is ezt fogjuk tenni, ha minden doktor néni és bácsi szemében paraszülők leszünk. Laughing