Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

mindennapi anya kuszas maszas allas

Írtam, hogy féloldalasan kúsztunk, és ezért kaptunk neurológiára beutalót, valamint konduktorhoz irányítottak. Mivel mindkét esetben hónapok múlva volt csak időpont, ezért felkerekedtünk, hogy elmegyünk privátba. Az ismerősök és a "saját" védőnő tanácsára is a Dévény-módszerrel történő tornát választottuk. Megpróbáltam felhívni az összes gyógytornászt, aki még emberi idő alatt megközelíthető (max. 1 óra BKV-val)... a végén már nem is ez volt a szempont, hanem hogy egyáltalán legyen időpont.

Végül oda mentünk, akit elsőként sikerült elérnem telefonon, és fennakadtam, hogy három hét múlva van időpontja, plusz 50 perc oda és annyi vissza is az út hozzá... A többi esetben vagy egyáltalán nem volt hely belátható időn belül, vagy fel sem vették a telefont.

Elmentünk. A "vizsgálat" addig tartott, amíg levetkőztette a hölgy a Manót. Vetkőztetés közben szépen áttapogatta az izmokat, majd adott neki játékot, amit el kellett érni. Megállapította, hogy az átlagosnál gyengébbek az izmai, így lassabban fog nekiállni mászni. Mászni pedig valószínűleg 2-3 hónapig fog, utána áll fel, de ne aggódjak, mert 18 hónapos koráig elég, ha elindul. Az izmai miatt nem tudott szopizni, és szilárdat enni is lassabban fog megtanulni.

Örültem, hogy minden rendben van, és a mi kis szemünk fényének nincs baja. Az meg kit érdekel, ha valamit lassabban fog csinálni. Laughing

Azt nem is említettem, hogy pár nappal a gyógytornász felkeresése előtt a Manó elkezdett mászni. Nem folyamatosan mászott,  de már egyre többször emelkedett négykézláb. És egyre gyorsabban fejlődött. Majd pár napot követően odajött hozzám, belém kapaszkodott, és felállt. Laughing Azóta már olyan gyors, mint a golyó. Hallani a kis kezeit, ahogy a kövön és a parkettán cuppannak. Versenyezni kell Vele, hogy előbb tudjam becsukni az ajtót, minthogy kiszökne. Smile Felállni csak egyszer-egyszer állt fel a kanapénál vagy a kiságyba kapaszkodva, de engem fogva és ölelve naponta sokszor megteszi. Mára szinte csak darabos ételt fogad el. Laughing Én pedig boldog vagyok, hogy minden megfelelő ütemben és rendben történik. Laughing

2014.07.10.