Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Mindennapi anya esziknemeszik

Hol is kezdjem?! Annyi minden történt velünk az utóbbi egy hónapban, hogy nem is tudom, hol kezdjem a mesélést. Milliószor eszembe jutottatok, hogy mennyire szívesen megosztanám Veletek a pillanatnyi érzéseket és lelki viharokat, a boldog perceket, és a szorongó, sírással tűzdelt napokat.

 

Bár az elmúlt hónapban leginkább az esküvői segítségek, készülések miatt nem tudtam írni, mégis inkább azt osztanám meg először Veletek, ami a legnagyobb megpróbáltatást okozta az elmúlt hetekben.

Kb. 2-3 hete kezdődött, amikor a kis Pufikám elkezdett egyre kevesebbet enni. Először azt hittem, hogy csak válogat, de ez addig fajult, hogy már új dolgokat egyáltalán nem tápláltam hozzá, a régiekből meg már a kedvencek sem kellettek. Próbáltam mindent. Mesét néztünk, énekeltem, játszottam, ha kellett táncoltam, hogy egy-egy falatot ledugjak a torkán... mert sajnos tényleg közelítettünk ahhoz, hogy úgy próbáltam tömni a gyereket, mint annak idején nagyanyám a kacsákat... Korábban hallottam már és olvastam is ilyen helyzetekről, és hogy ez "normális" dolog egy csecsemőnél, de azért biztos, ami biztos felhívtam a védőnőnket is. Ő megerősítette, hogy ez teljesen rendben van, de mivel az elején is nehezen indult meg a gyarapodás, figyeljük a Manót. Figyeltem. És a helyzet egyre romlott. 4-5 nap múlva újra hívtam a védőnőt, hogy nem hogy javulna a helyzet, de egyre romlik, már a tejet sem akarja meginni, a tápra meg rá sem néz, sőt mintha már szagra megismerné, löki ki a kezemből az üveget. Megbeszéltük, hogy beviszem az orvoshoz, mert hamarosan szabira megy, nehogy akkor kelljen futkosnunk.

Az orvos rögtön meg is állapította, hogy sápadt a gyerek, és sokat is alszik, szóval lehet vashiány... Vérvételre kellett menni másnap. (ez egy külön bejegyzést is megér majd)

Aznap miután a dokinál voltunk már inni sem akart a Baba. Se vizet, se tápot, de még a tejet sem itta meg. Frown Én sírva könyörögtem neki, hogy legalább egy kicsit... de nem... semmi.

(folyt. köv.).

2014.07.03.