Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

mindennapi anya csodaleny

Napok óta bele-belekezdek egy-egy bejegyzésbe, de nem jutok a végére. Nem jön az "ihlet". Eddig mindig, amikor leültem blogot írni, csak úgy dőltek belőlem a szavak. Nem mindig sikerült egyszerre megírni, de már az első szótól tudtam, mit fogok megosztani Veletek. Most meg elmélázva üldögéltem mindig a gép felett. Eddig. Most rájöttem, hogy mi ez az új érzés itt bent. Smile

 

Napok óta tart. Sokkal békésebb és nyugodtabb vagyok. (Na, jó, nem mindig, de kb. 80-90%-ban, ami valljuk be káprázatos teljesítmény tőlem.) Beállt a rendszerünk, a napi rutinunk, és most először van, hogy már hetek óta többé-kevésbé azonos a menetrend, és egyre jobban megy az elengedés.

A fák és bokrok virágzásával együtt beköltözött hozzánk is a tavasz. És valami megmagyarázhatatlan érzés kerít a hatalmába, ahányszor csak a gyermekemre nézek. Valami megváltozott. Eddig is szerettem, dédelgettem, becézgettem, öleltem, puszilgattam, de ez most egyszerűen imádattá nőtte ki magát. Mi történt?  Sok pici esemény a kiváltó ok. Az én kis Csodalényem "kommunikál". Megérint, de már nem véletlenül, hanem akarattal. Érinti a kis puha keze a bőrömet. Odabújik hozzám. A fejecskéjét a nyakamba fúrja. Sikít, hisztizik, vergődik, ha nem figyelek vagy mással vagyok elfoglalva, amikor Ő figyelmet akar. Ficánkol, vigyorog, "repül", amikor reggel bemegyek hozzá. Figyeli az ajtót, amin kimentem, és nézi, mikor megyek vissza. Megismeri az Apukája hangját a telefonban, és boldogan vigyorog. Ha pedig hazaér munka után úgy örül neki, mint nekem reggelente. Ki-beteszi a cumiját. Fogja az üres kanálkáját, és úgy tesz, mintha enne. Négykézláb ringatózik. Vigyorog. És ami a kedvencem, hogy annyit és annyiféleképpen grimaszol, hogy órákig tudom bámulni. Smile Csücsörít, homlokot ráncol, felhúzza a szemöldökét, biggyeszti a száját, beszívja az ajkát, félre húzza a száját, fújtat.... Valahol tudom, hogy ezek természetes dolgok, és azt is, hogy minden gyerek ezt csinálja 7 hónaposan, de csak az én MiniManóm váltja ki belőlem ezt a határtalan és lélegzetelállító érzést, ezt a csodát, hogy egy kész kis emberpalánta szuszog mindig a közelembe, hogy édesanya vagyok, és csodálva imádom a gyermekemet.

2014.04.09.