Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

mindennapi anya dieta

Mindig is pufirizsa voltam. Az évek során néha pufibb, néha vékonyabb, de az alakom eredendően sem nádszál-kategória. Mikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk, éppen életem csúcspufiságos állapotában voltam, de úgy gondoltam, majd ráérek a szülés után fogyókúrázni. A terhesség alatt meg majd odafigyelek, hogy ne szedjek fel túl sokat.. Na, persze..

Az elején nem is nagyon gyarapodtam, köszönhetően annak, hogy a víz sem nagyon maradt meg bennem. De később bepótoltam. Végül 15-16 pluszban mentem szülni. Mikor hazaértünk, majdnem az első utam a mérleghez vezetett, ééés majd leesett az állam, amikor megláttam a számot.. egy pillanatra azt hittem, az elemmel van gond... Kb. 1-2 kg-mal voltam kevesebb úúúgy, hogy közben kikúszott belőlem egy több mint 4 kg-os baba a kis vizes zacskójával és éléskamrájával együtt... Jah, hogy aki szülés előtt vizesedik, az utána még jobban fog? Upsz, erről megint elfelejtettek nekem szólni.. Kb. 6 hét után ment le a víz, így összesen 6 kg-mal voltam kevesebb.

A zöldségtől a Manónak fájt a hasa. Kevesebb kajától, kevesebb lett a tejem. És a mozgás is árt a tejnek... (Utóbbit annyira nem bántam, mert inkább a fogyózós, mint a nagy mozgós típus vagyok.. Mondjuk egy idő után már mozogtam is volna, csak történjen valami.)

Most viszont betelt a pohár. 7 hónapja születem, és még mindig van rajtam plusz 7 kg. Így a pufirizsa testre + 7 kg = egész zacskó pufirizsa. Pocsékul érzem magam a bőrömben, és még a terhes ruhákat hordom.. Eljött a cselekvés ideje. Férjem a második gyereket tervezi már, előttem meg az lebeg, hogy akkor még terhes ruhákat is le kell cserélni, mert nem fogok beleférni... És a végén majd csak a mázsamérleg fog tudni lemérni. Úgyhogy lehet, hogy szemét, önző, gondatlan, figyelmetlen, keresztre feszítendő anya leszek, de a tejet is kockáztatva diétába kezdek. Nem fogok koplalni, de a cukrot és a lisztet elfelejtem... És ezt most világgá kiáltom, hogy ez is kitartásra ösztönözzön. Smile Eredményről jön majd a beszámoló.

2014.04.01.