Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

mindennapi anya bukas avagy hogyan mondjuk szepen hogy lehany a gyerek

Előre szólok, hogy ez nem egy guszta bejegyzés lesz. Smile

A babák cukik. És cukiságok hogy csinálhatnak nem cukiságokat?! Márpedig csinálnak. Teljesen természetes biológiai folyamatokat is, amik nem éppen cukiságok. Például teli pelus, ami szintén megér majd egy bolgbejegyzést, de most a másik kijárat termékével foglalkoznék: a bukással.

 

Bukás?! Ez a hányás cuki-megfogalmazása.. Mert akárhogy nézem, nekem ez csak hányás. Emlékszem, amikor kezdtük a szülőséget, és evés után nem volt böfi, akkor megállapítottuk, hogy ez mekkora hülyeség, mert nem is böfög a mi gyerekünk, mert szerintünk nem nyel levegőt. Pedig dehogynem. Smile Idővel ezt is kitapasztaltuk, kikísérleteztük, és a böfivel jött a kísérőtermék. Szorgalmasan teregettük a vállukra a textilpelust. Manó pedig mesterien szinte kivétel nélkül kikerülte a pelenkát, és a különböző ruhadarabokat "ajándékozta" meg.. Első napokban, hetekben minden ilyen esetben mentem átöltözni.. Na, de ezzel a mosás is megsokszorozódott.. Enged az annyit, gondoltam. Most már napi egy póló elég. Smile A bukás is ritkult. Ok, akkor lecserélem a pólóm, ha cuppog, de egyébként nem izgat..

Idővel Manó hányómester lett. Smile Kiválósága abban rejlik, hogy a pelenkára pottyantást teljesen elkerüli. Bukik a pólómra, nadrágomra, lepedőre, kanapéra, plédre, földre... Sokszor dúdoltam neki Péterfy Bori után szabadon, hogy "hajolj bele a hajamba, hányj bele a nyakamba". Pár napja ez új értelmet nyert... Sejtitek már? Smile Reggeli etetés után vártuk a böfit a kanapén ülve.. Leesett a cumika.. Lehajoltam. Közben karomban lévő gyermekem hozzám bújt. Átölelte a nyakam. Belefúrta pici (nem is olyan pici) fejét a hajamba. És jött a böfi. Öblös. Elkapom. Olyan a pólóm. Pfff, megúsztam.. Nyúlok a hajamhoz... Nem, nem úsztam meg... Nem, nem tudtam napközben hajat mosni.. Ilyen lehet rasztásítani?! Anyának lenni szuper dolog. Olyan egyszerű?! Ugye? Smile  És milyen guszta?! Smile És közben vigyorog. Tényleg cuki némi cukitlansággal. Laughing

2014.03.23.